Jag vet att svaret på frågan i rubriken är ja, men det är ingen hemlighet att en klar majoritet av alla sökmotoroptimerare i Sverige är män. Jag skulle uppskatta att andelen manliga sökmotoroptimerare är omkring 90%. Detta är inte tänkt att vara något moralpredikande genusinlägg. Jag gillar helt enkelt inte sådant. Jag tycker inte att branschen har något ansvar för hur könsfördelningen ser ut. Jag välkomnar däremot fler kvinnliga branschkollegor, men jag vill inte kvotera för att få en fin könsfördelning att skryta med. Jag tycker att personer, oavsett kön, ska söka sig till yrken för att de är intresserade av dem. Jag tycker att företag ska anställa den bäst lämpade personen, oavsett kön.

Jag är säker på att det finns riktigt duktiga kvinnor därute som jobbar med SEO. Ännu fler finns det säkert som har en annan huvudsyssla, men med inslag av SEO.

Det skulle vara kul om ni ville presentera er med en kommentar. Hoppas jag inte skrämt bort någon med mitt anti genus-snack.

SEO-tjejer på Twitter

Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du användandet av cookies. mer information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Stäng