Sökmotoroptimering (SEO)

Sökmotoroptimering (SEO) har under senare år blivit en allt viktigare form av marknadsföring. Genom att synas högt upp i de organiska sökresultaten kan man få relevant trafik till sin webbplats. En kanske ännu bättre anledning att satsa på sökmotoroptimering är att så gott som allt är mätbart. En av de viktigare delarna av sökmotoroptimeringen är sökordsanalys. Den syftar till att ta reda på vilka sökbegrepp som genererar trafik som konverterar. Det vill säga besökare som hittar exakt vad de letar efter och väljer att genomföra ett köp.

Det handlar med andra ord inte bara om att hitta de sökbegrepp som har många sökningar. Det kan i och för sig vara lönsamt att synas även där, men ibland står inte vinsten i proportion till arbetsbördan som en hård konkurrens medför. Genom sökordsanalysen kan man komma fram till om det är mer lönsamt att inrikta sig på fler sökbegrepp med mindre konkurrens, än ett huvudbegrepp med hård konkurrens. Denna analys är grundläggande för det fortsatta arbetet och måste få ta sin tid.

Efter sökordsanalysen gör jag ytterligare en analys, men nu är det av sidorna på er webbplats. Då kontrollerar jag så att den är rätt kodad (programmerad) och om det finns innehåll som passar för de sökbegrepp som valts ut i sökordsanalysen. Analysen av er webbplats följs av förändringar av innehåll och källkod.

När sökbegreppen är valda och webbplatsen är optimerad har den goda möjligheter att klättra i sökresultaten. Här slutar mitt grundpaket som består av sökordsanalys, onpage-analys och ändringsarbete.

Jag erbjuder hjälp med sökmotoroptimering till kunder över hela Sverige trots att jag sitter i Linköping och arbetar. När det kommer till sökmotoroptimering är det en tjänst som kan utföras oavsett var i Sverige du som kund eller jag som konsult befinner sig. Det mesta går att sköra via e-post, annat lämpar sig bättre att ta över telefon. I vissa fall kan det även vara bra att ordna med ett personligt möte.

Share Button

Wedholm Webb & SEO AB
Munkhagsgatan 126, 587 25 Linköping
Telefon: 0707 - 47 36 97
E-post: info@wedholmab.se

Företagsinformation
Org.nr: 556866-0426
Momsnr: SE556866042601
Godkänd för F-skatt