DisavowFör ett tag sedan skrev jag ett inlägg om att många av mina sajter hos Loopia fått besök av hackare. Förutom att lagga upp nya sidor med produkter och affiliatelänkar skapade hackarna enormt många inlänkar till sina nyskapade sidor på mina domäner. Den sajt som var mest kritisk ur ekonomisk synvinkel för mig fick totalt 1 255 000 länkar från 1 500 domäner. Sajten sjönk som en sten efter hackarnas attack.

Efter någon vecka beslutade jag mig att använda Googles Disavow Links Tool för första gången. Jag samlade ihop alla domäner där hackarna placerat länkar och bad helt enkelt att Google skulle bortse från alla länkar från dessa domäner mot min sajt. Google vill dessutom att man ska försöka få bort länkarna på egen hand genom att kontakta webbplatsägarna och be dem ta bort länkarna. Detta var såklart helt uteslutet för mig. Det skulle ta otroligt lång tid att kontakta ägarna till 1 500 domäner och be dem plocka bort totalt 1,2 miljoner länkar. Detta skrev jag i kommentarerna i disavow-filen till Google. Jag förklarade att det inte är möjligt för mig att skicka ut dessa förfrågningar.

Jag visste inte hur Google skulle reagera på min ansökan. Kanske skulle det vara så att de helt enkelt avslog den p.g.a. att jag inte gjort tillräckligt själv för att få bort dessa spamlänkar.

Här är mitt meddelande till Google som bifogades överst i disavow.txt

Hi Google,

A couple of weeks ago my web host got hacked and hackers gained access to their costumers websites. I was one of the costumers that was attacked by the hackers. At my website creddit.se the hackers created a new folder (domain.se/mapp/CHR/) in which they placed a large number of their own HTML files. After doing so they began creating lots of spammy links pointing to the newly created HTML files.

Another action I have taken is to block the URLs that the hackers created to appear in Google search results. That was done using Webmaster Tools.

Up to this date I’ve found links from approximately 1,500 domain names. I find it impossible to contact all the domain owners in order to ask them to remove the spammy links to my website. On some of the domains the hackers have created 50,000+ links to my domain.

Below you find the complete list of domain names containing links to my website that i would like to disavow:

Idag kom resultat av min disavow. Exakt en månad efter att den skickades in till Google. Sajten flög upp i sökresultaten på alla sökord jag mäter. Trafiken till sajten tog ordentlig fart och avsluten började rulla in. Google har hört min bön.

När man inte ska använda Disavow Tool

Om man gjort sitt länkbygge själv genom att byta och köpa länkar är det också rimligt att man tar kontakt med den man bytt med eller köpt av. Ge personen en chans att frivilligt ta bort länkarna innan du skickar in en disavow-ansökan. Det är också rimligt att du betalar personen för det arbete det innebär att plocka bort länkar, särskilt om du bytt till dig dem eller om du postat artiklar i en gratiskatalog. Om en artikelkatalog nämns i disavow-ansökningar kanske det används av Google som bevis för att sajten är av dålig kvalitet. Var därför lite hygglig och ge sajtägare möjligheten att självmant plocka bort länkar du inte vill ha.

Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du användandet av cookies. mer information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Stäng