Den senaste tiden har jag fokuserat hårt på att marknadsföra Wedholm Webb & SEO AB och bygga upp en stabil kundstock. Jag har medvetet valt att inte göra några större ansträngningar att synas på Google för sökord som ”sökmotoroptimering”. Det finns flera anledningar till det, men den främsta är att jag inte riktigt ser att det skulle ge tillräckligt med kunder för att vara värt det. Jag tror helt enkelt att vanliga företag inte vet vad de ska söka efter när de vill köpa de tjänster jag erbjuder. Dessutom vet ett stort antal företag inte ens att sökmotoroptimering existerar.

För att få ett företag att växa och bli livskraftigt behöver det kunder. Det måste strömma in pengar i företaget som kan försörja företagsledaren och eventuella anställda. Det går inte att sitta och vänta på kunder. Även om man får några kunder utan ansträngning finns det ingen anledning att inte försöka få ännu fler till dess att man inte klarar av att åta sig fler uppdrag. Om man kommer till det läget är det dags att se över om man inte ska anställa sin första medarbetare.

Min marknadsföring de senaste månaderna har bestått av utdelning av reklamblad till företag. Under eftermiddagar och kvällar har jag kört omkring med bilen i industriområden och företagsparker i Linköping och närliggande städer och matat ut information om att jag finns och vilka tjänster jag erbjuder. Efter en första utvärdering kan jag konstatera att arbetet inte har varit bortkastat. Jag har genom denna marknadsföring fått nya kunder som troligtvis inte hade hittat mig på egen hand.

Baserat på mina erfarenheter tycker jag reklamblad är ett bra komplement till telefonförsäljning. Jag som ogärna vill ringa till företag och sälja in mina tjänster tycker dessutom att det är alldeles förträffligt att kunna smyga in mitt budskap och låta intresserade kunder ta kontakt med mig istället. Visst har det en påverkan på avslutsfrekvensen när man överlåter åt kunderna att ta kontakt, men å andra sidan slipper man ödsla tid på telefonsamtal till företag som till slut väljer att avstå.

Reklambladet har genomgått lite förändringar under tiden. Här är det senaste alstret.

Reklamblad

Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du användandet av cookies. mer information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Stäng