[xyz-ips snippet="breadcrumbs"]

Köpa länkar

En populär och bekväm metod för att bygga länkar är att helt enkelt köpa dem. Då slipper du mycket av arbetet med att skriva texter, posta till länkkataloger och administrera länkbyten. Precis som med allt annat länkbygge innebär köpta länkar en risk. Googles riktlinjer är tydliga på den här punkten. Fabricerade länkar vars syfte är att skicka vidare pagerank är strängt förbjudna. Google förbehåller sig rätten att vidta åtgärder mot webbplatser som försöker fuska sig till placeringar i det organiska sökresultatet. Trots denna varning är risken att straffas p.g.a. köpta länkar liten. Om man råkar ut för straff kan det mycket väl bero på något annat än att man köpt länkar.

Köp inte grisen i säcken

De som säljer länkar är ofta väldigt hemlighetsfulla. Det beror på att deras verksamhet inte uppskattas av Google och de vill hålla sig under radarn. Ofta beror det inte på att de vill hålla saker hemliga för dig som köpare, utan för att de inte vill att webbplatser med sålda länkar avslöjas. Detta gör att det kan vara svårt att få klart för sig vad man är på väg att köpa. Som länkköpare bör du dock vara lite påstridig och ta reda på vilken typ av länkar du betalar för.

Olika typer av länkar är av olika värde

Bland de sämsta länkar som säljs är kataloglistningar och sociala bokmärken. Dessa säljs ofta i paket om 100 eller 500. Säljaren har ofta ett automatiserat system som snabbt skickar ut länkar till en mängd kataloger. Dessa länkar kan snarare stjälpa än hjälpa din webbplats.

En bättre typ av länkar är de som placeras i blogginlägg. Säljaren har då ett eget nätverk av länkbloggar. Detta nätverk är inte offenligt och tillgängligt för vem som helst. Det gör att de vanligtvis är bättre än artikelkataloger, som är publika kataloger där alla gratis kan publicera artiklar med länkar.

Den bästa typen av länk du kan köpa är ofta också den dyraste. Då köper du enstaka länkar från väl utvalda webbplatser som passar din egen nisch perfekt. Dessa länkar kostar vanligtvis omkring 1000 kr per år.

Värdera länkar

Att värdera länkar är inte det enklaste och som nybörare är det lätt att göra fel. Förhoppningsvis kan denna SEO-skola hjälpa dig att få bättre koll på länkvärderingen. Fortsätt därför läsa på om länkar.

« Tillbaka