Sociala länkar

Genom att berätta om din verksamhet i sociala medier kan du attrahera länkar till din webbplats. Länkar från sociala medier är vanligtvis utrustade med NoFollow och ger ingen styrka i traditionell benämning. Vissa anser numera att även dessa länkar vägs in när en sida ska rankas i sökresultatet. De sociala medierna har på senare år fått stor betydelse och visar många gånger vilket innehåll som gillas respektive ogillas av internetanvändarna. Dessa indikationer borde Google tillvarata när de bedömer hur väl en sida ska placera sig.

Det som i varje fall är säkert är att länkar du delar med dig av via sociala medier kan generera trafik. De kan även få någon intresserad och skriva om din webbplats på sin blogg, och där är är det inte omöjligt att de länkar med en DoFollow-länk.

När du sprider ditt material på sociala nätverk är det viktigt att göra det med stil. Bidra till diskussioner och tipsa då och då om extra läsvärt material eller speciella erbjudanden. Blir det för mycket reklam blundar mottagarna.

« Tillbaka